Settings Support Menu

Scanguard Instellingen

Hoe u SPAM-berichten op iOS kunt stoppen

Gebruikers van TotalAV voor iPhone kunnen profiteren van een SPAM-tekstdetector. Deze detector controleert binnenkomende berichten op websiteadressen (bijv. www.website.com).

Als een bericht een websiteadres bevat, wordt het gecontroleerd door TotalAV WebShield, die controleert of een website gevaarlijk is. Als een website gevaarlijk is, wordt het bericht geblokkeerd.

Dit gebeurt voordat u een sms-melding ontvangt. Zo ontvangt u geen ongewenste berichten meer en blijft uw apparaat beschermd tegen mogelijke oplichting.

Hoe werkt het?

Alle sms-berichten die uw iPhone ontvangt, worden eerst gecontroleerd op websiteadressen. Als er een websiteadres wordt gevonden, wordt dit naar TotalAV HQ gestuurd voor anonieme controle. Dit betekent dat we de inhoud van uw sms-berichten niet ontvangen en dat we het websiteadres ook niet specifiek aan u kunnen koppelen.

Wanneer TotalAV het websiteadres ontvangt, wordt het gecontroleerd in onze WebShield-database, een uitgebreide lijst met bekende kwaadaardige websites. Dit omvat websites die malware hosten, phishing-schema's uitvoeren of scams uitvoeren. We voegen elke dag duizenden nieuwe websiteadressen toe aan WebShield.

Als de website in de sms wordt geblokkeerd door WebShield, sturen we een signaal terug naar uw iPhone met de instructie om het sms-bericht te blokkeren. Dit gebeurt allemaal voordat uw telefoon trilt, om u te laten weten dat u een sms-bericht hebt ontvangen. Als de blokkering optreedt, wordt u dus helemaal niet op de hoogte gesteld - en bent u veilig voor het gevaar dat het geblokkeerde sms-bericht vormt.

Hoe schakel ik dit in?

Open TotaalAV

Tik op het TotalAV app-pictogram.

Vind Stop SPAM-teksten

Scrol naar het einde van de Beschermingskaarten en tik op SPAM-berichten stoppen.

Instellen

Tik op de optie met het label ‘Setup Now’. Instructies worden weergegeven.

Instellingen

Tik op de knop ‘Ga naar instellingen’ onder de instructies.

Onbekend & Spam

Als Instellingen niet opent: Scroll naar rechts en tik op ‘Apps’, zoek en tik op ‘Berichten’ en tik vervolgens op ‘Onbekend en spam’.

Filter onbekende afzenders

Schakel ‘Filter onbekende afzenders’ in en tik op TotalAV.

Bevestiging van de installatie

Er verschijnt een dialoogvenster waarin u om bevestiging wordt gevraagd om TotalAV in te schakelen. Tik op ‘Inschakelen’ om te voltooien.

Succesvolle installatie van Stop Spam-teksten

De installatie is voltooid, TotalAV filtert nu automatisch spamberichten.

In het Stop SPAM-tekstinstellingenscherm in de TotalAV-app is er een optie om aangepaste filters in te stellen. Hiermee kunt u de blokkering uitbreiden naar meer dan alleen websiteadressen.

U ontvangt mogelijk herhaaldelijk hetzelfde SPAM-bericht en het bevat mogelijk geen websiteadres. Met de aangepaste filterinstellingen kunt u blokkering configureren voor:

• Als de afzender een specifiek telefoonnummer is.
  • Elk deel van het bericht bevat een specifiek woord.
  • Een specifiek woord, zin of uitdrukking waarmee het bericht begint of eindigt.
  • Naast het definiëren van het bovenstaande voor blokkering, kunt u ook aangepaste filters maken om specifieke afzenders of trefwoorden toe te staan. Dus als u merkt dat TotalAV tekstberichten blokkeert die u graag ontvangt, kunt u eenvoudig een aangepast filter maken om ervoor te zorgen dat ze niet worden geblokkeerd. Als u denkt dat een bericht ten onrechte is geblokkeerd, Geef het websiteadres aan ons door.

• Open je Berichten-app
  • Tik op Filters in de linkerbovenhoek
  • Tik op Ongewenste reclame
  • Alle berichten die door TotalAV zijn gefilterd, worden hier weergegeven

• Het filter heeft een aantal beperkingen die het vermelden waard zijn:

• Als een contactpersoon u een bericht stuurt met een gevaarlijke website, wordt het bericht toch afgeleverd.
  • De iMessage-service van Apple wordt niet beïnvloed door dit filter, dat alleen van toepassing is op sms-berichten. U kunt iMessage-afzenders blokkeren via de ingebouwde blokkeringsfuncties van Apple.
  • Andere apps van derden, zoals WhatsApp, Facebook Messenger en Signal, worden niet beïnvloed door deze filtering.

Heeft dit je vraag beantwoord?

JaNee

Bedankt voor de feedback!