Settings Support Menu

Scanguard Instellingen

Problemen met crashes van het besturingssysteem

Dit artikel is alleen van toepassing op Windows-apparaten

Windows-crashes nemen normaal gesproken de vorm aan van het tonen van een blauw scherm, bij velen bekend als het Blue Screen of Death. In een aantal gevallen kan een herstart van de computer voorkomen dat dit opnieuw gebeurt, maar in dit artikel onderzoeken we de stappen voor probleemoplossing wanneer dit vaak gebeurt.

Na het herstarten verschijnt er een melding in de Windows taakbalk, die aangeeft of er RAM-fouten zijn ontdekt of niet

Geheugencontrole

Defect geheugen is een van de meest voorkomende oorzaken van blue screens of death. Het bericht dat op het scherm wordt weergegeven, verwijst mogelijk naar een fysieke geheugendump. In dit scenario is het uitvoeren van een geheugencontrole de beste manier:

Hoe dan ook, bij de volgende herstart zal een blauw scherm de voortgang van de geheugenevaluatie weergeven

Als geheugentests u fouten opleveren, is het mogelijk dat uw RAM, ten minste één van de sticks, defect is en moet worden vervangen. Bij Scanguard kunnen we helpen bij het vinden van een brede oplossing voor gevonden RAM-fouten, maar als er fouten worden gevonden, kunt u het beste uw computer naar een plaatselijke IT-hardwarewinkel brengen.

Pas virtueel geheugen aan

Het virtuele geheugen is een uitbreiding van het fysieke geheugen van de computer. Het maakt deel uit van het RAM-geheugen en maakt deel uit van de harde schijf van uw computer. Mocht het fysieke RAM-geheugen opraken, dan gebruikt Windows virtueel RAM-geheugen om processen tijdelijk af te handelen. Om virtueel RAM aan te passen:

• Klik op de knop Start / Windows en typ Configuratiescherm, klik op het resultaat
  • Klik op het pictogram Systeem en vervolgens op Geavanceerde systeeminstellingen in de zijbalk
  • Klik in het dialoogvenster op de knop Instellingen in het gedeelte Prestaties
  • Klik op het tabblad Geavanceerd in het dialoogvenster Prestatie-opties
  • Onderaan de pagina zie je informatie over virtueel geheugen. Druk op Wijzigen en verwijder het vinkje uit het selectievakje bovenaan het nieuwe venster dat verschijnt
  • Schakel in het venster Virtueel geheugen de optie Wisselbestandsgrootte automatisch beheren voor alle stations uit
  • Klik op het keuzerondje naast Aangepast formaat. Om de maximale grootte in te stellen, raden we aan om de aanbevolen grootte voor uw systeem te volgen, die onderaan het venster wordt weergegeven. Onthoud dat Windows de grootte van wisselbestanden beperkt tot drie keer de grootte van uw geïnstalleerde RAM om systeemstabiliteit te garanderen. Stel de Begingrootte in op de momenteel toegewezen wisselbestandsgrootte
  • Voer een schijfcontrole uit

Op de meeste moderne versies van Windows zou automatische defragmentatie van uw harde schijf moeten plaatsvinden. Als u echter plotseling crashes begint te krijgen, is het verstandig om dit handmatig uit te voeren door het volgende te doen:

• Open een Explorer-venster en klik op Deze pc of Mijn computer in de zijbalk
  • Klik met de rechtermuisknop op uw harde schijf (hoogstwaarschijnlijk met het label C:) en klik op Eigenschappen in het contextmenu
  • Klik in het dialoogvenster Eigenschappen op het tabblad Hulpprogramma's en klik vervolgens op de knop Controleren onder de titel Foutcontrole
  • Klik op Start en de schijfcontrole wordt uitgevoerd, meldt eventuele fouten en repareert de meeste problemen indien gevonden
  • Voer een Junk Cleaner-scan uit in Scanguard

De tijdelijke bestandsmap Windows heeft de reputatie erg snel vol te raken. Het is iets dat u regelmatig moet opschonen, omdat het van invloed kan zijn op hoe Windows presteert. Dit kan gemakkelijk binnen de Scanguard app.

Klik op de snelheidsmeter in de Scanguard-zijbalk en selecteer Junk Cleaner in het menu. Het uitvoeren van Junk Cleaner identificeert slim systeembestanden die niet nodig zijn:

• Cached Windows Updates - logbestanden die beschrijven wat de computer deed toen deze voor het laatst werd bijgewerkt. Volledig nutteloze bestanden voor de meeste gebruikers
  • Prullenbak - als de Prullenbak niet is geleegd, nemen de bestanden die erin worden geplaatst nog steeds ruimte op de harde schijf in beslag!
  • Tijdelijke bestanden - bestanden die slechts tijdelijk nodig waren om een proces uit te voeren, maar Windows heeft ze niet verwijderd
  • Windows Error Reporting Files - Als programma's crashen, maken ze logbestanden zodat computertechnici kunnen achterhalen waarom de crash plaatsvond. Tenzij u te maken heeft met een zeer specifiek crashprobleem, kunnen deze bestanden veilig worden verwijderd
  • Zodra de scan is voltooid, volgt u de instructies op het scherm om de bestanden van uw computer te verwijderen. Sommige echt aanzienlijke schijfruimte kan worden vrijgemaakt door ongewenste bestanden te verwijderen.

Windows-updates

Er worden Windows-updates uitgebracht voor beveiligings- en betrouwbaarheidsverbeteringen, dus als er crashes optreden, moet er op updates worden gecontroleerd.

{ !Windows!} 10

• Klik op de startknop / het pictogram Windows en typ Windows Update-instellingen
  • Selecteer de koppeling met systeeminstellingen die wordt weergegeven in de resultaten
  • Klik in het venster Update en beveiliging op de koppeling Geavanceerde opties in het rechterdeelvenster
  • Zorg ervoor dat in het vervolgvenster Automatisch is geselecteerd in het vervolgkeuzemenu
  • { !Windows!} 8

• Klik op de startknop / het pictogram Windows en typ Configuratiescherm
  • Selecteer de koppeling Configuratiescherm die als resultaat wordt weergegeven in het zoekvenster aan de rechterkant
  • Klik in het Configuratiescherm op Systeem en beveiliging en vervolgens op Windows Update
  • Klik op Instellingen wijzigen in de zijbalk
  • Selecteer Updates automatisch installeren in het vervolgkeuzemenu
  • { !Windows!} 7

• Klik op de startknop / het pictogram Windows en klik vervolgens op Configuratiescherm
  • Klik in het Configuratiescherm op Systeem en beveiliging en vervolgens op Windows Update
  • Zorg ervoor dat Automatische updates zijn ingeschakeld
  • Als u merkt dat Windows-updates mislukken, raadpleegt u dit Microsoft-artikel voor hulp bij het oplossen van problemen.

NOTE: U bent niet ingelogd op een account. Om in te loggen, alstublieft Klik hier.