Settings Support Menu

Scanguard Innstillinger

Problemer med operativsystemkrasj

Denne artikkelen gjelder bare for Windows-enheter

Windows-krasj har vanligvis form av å vise en blå skjerm, kjent for mange som Blue Screen of Death. I en rekke tilfeller kan en omstart av datamaskinen forhindre at dette skjer igjen, men i denne artikkelen utforsker vi feilsøkingstrinn for når dette skjer ofte.

Skriv inn mdsched.exe i Kjør-dialogboksen, og klikk deretter OK

Minnesjekk

Feil i hukommelsen er en av de vanligste årsakene til blåskjermer. Meldingen som vises på skjermen kan referere til en fysisk minnedump, og å kjøre en minnesjekk vil være den beste veien videre i dette scenariet:

1. Et alternativ vil bli gitt for å kjøre sjekken umiddelbart eller ved neste omstart av datamaskinen

2. Uansett, ved neste omstart vil en blå skjerm vise fremdriften til minneevalueringen

3. Etter omstart vil det vises et varsel på oppgavelinjen Windows, som vil indikere om RAM-feil har blitt oppdaget eller ikke

Hvis minnetester gir deg feil, er det mulig at RAM-minnet ditt, minst en av pinnene, er defekt og må byttes ut. Hos Scanguard kan vi hjelpe deg med å finne en bred løsning på RAM-feil som er funnet, men den beste veien videre dersom feil blir funnet, er å ta datamaskinen din til en lokal IT-maskinvarebutikk.

Juster virtuelt minne

Det virtuelle minnet er en utvidelse av datamaskinens fysiske minne. Det er en del av RAM-en og en del av datamaskinens harddisk, dersom fysisk RAM går tom, bruker Windows virtuell RAM for midlertidig å håndtere prosesser. Slik justerer du virtuell RAM:

• Klikk på Start-knappen / Windows-ikonet og skriv inn Kontrollpanel, klikk på resultatet
  • Klikk på System-ikonet og deretter Avanserte systeminnstillinger i sidefeltet
  • I dialogboksen klikker du på Innstillinger-knappen i Ytelse-delen
  • Klikk kategorien Avansert i dialogboksen Ytelsesalternativer
  • Nederst på siden vil du se informasjon om virtuelt minne. Trykk på Endre, og fjern deretter merket i boksen øverst i det nye vinduet som vises
  • I vinduet Virtuelt minne fjerner du merket for Administrer personsøkingsfilstørrelse automatisk for alle stasjoner
  • Klikk på alternativknappen ved siden av Egendefinert størrelse. For å angi maksimal størrelse anbefaler vi å følge den anbefalte størrelsen for systemet ditt, vist nederst i vinduet. Husk at Windows begrenser sidefilstørrelsen til tre ganger størrelsen på installert RAM for å sikre systemstabilitet. Sett den opprinnelige størrelsen til den gjeldende tildelte personsøkingsfilstørrelsen
  • Kjør en disksjekk

På de fleste moderne versjoner av Windows bør automatisk defragmentering av harddisken din skje. Men hvis du plutselig har begynt å få krasjer - ville det være lurt å kjøre dette manuelt ved å gjøre følgende:

• Åpne et Explorer-vindu og klikk på Denne PC-en eller Min datamaskin i sidefeltet
  • Høyreklikk på harddisken (mest sannsynlig merket C:) og klikk på Egenskaper i hurtigmenyen
  • I dialogboksen Egenskaper klikker du på Verktøy-fanen og klikker deretter Kontroller-knappen under tittelen Feilkontroll
  • Klikk på start og diskkontrollen vil kjøre, gi beskjed om eventuelle feil og reparere de fleste problemene hvis de blir funnet
  • Kjør en Junk Cleaner-skanning i Scanguard

Den midlertidige filmappen Windows har et rykte for å fylles opp veldig raskt. Det er noe du bør rydde ut regelmessig siden det kan påvirke hvordan Windows presterer. Dette kan enkelt gjøres i Scanguard-appen.

Klikk på speedometeret i Scanguard-sidefeltet, og velg deretter Junk Cleaner i menyen. Å kjøre Junk Cleaner identifiserer på en smart måte systemfiler som ikke er nødvendige:

• Bufret Windows-oppdateringer – loggfiler som beskriver hva datamaskinen gjorde da den sist ble oppdatert. Helt ubrukelige filer for de fleste brukere
  • Papirkurv - hvis papirkurven ikke er tømt, vil filene som legges inn i den fortsatt ta opp plass på harddisken!
  • Midlertidige filer - filer som bare trengte å eksistere midlertidig for å utføre en prosess, men Windows har ikke slettet dem
  • Windows Feilrapporteringsfiler – Hvis programmer krasjer, oppretter de loggfiler slik at datateknikere kan identifisere hvorfor krasjet skjedde. Med mindre du har å gjøre med et veldig spesifikt krasjproblem, kan disse filene trygt slettes
  • Når skanningen er fullført, følg instruksjonene på skjermen for å fjerne filene fra datamaskinen. Noe virkelig betydelig diskplass kan tømmes ved å fjerne søppelfiler.

Windows Oppdateringer

Windows-oppdateringer utgis for forbedringer av sikkerhet og pålitelighet, så hvis det oppstår krasj, bør oppdateringer sjekkes.

{ !Windows!} 10

• Klikk på startknappen / Windows-ikonet og skriv inn Windows Oppdater innstillinger
  • Velg systeminnstillinger-lenken som vises i resultatene
  • I vinduet Oppdatering og sikkerhet klikker du på koblingen Avanserte alternativer i høyre rute
  • I fortsettelsesvinduet, sørg for at Automatisk er valgt i rullegardinmenyen
  • { !Windows!} 8

• Klikk på startknappen / Windows-ikonet og skriv inn Kontrollpanel
  • Velg koblingen Kontrollpanel som vises i resultatet i søkefeltet til høyre
  • I Kontrollpanel klikker du på System og sikkerhet og deretter på Windows Update
  • Klikk på Endre innstillinger i sidefeltet
  • Velg Installer oppdateringer automatisk fra rullegardinmenyen
  • { !Windows!} 7

• Klikk på startknappen / Windows-ikonet, og klikk deretter på Kontrollpanel
  • I Kontrollpanel klikker du på System og sikkerhet og deretter på Windows Update
  • Sørg for at Automatiske oppdateringer er slått på
  • Hvis du oppdager at Windows-oppdateringer mislykkes, kan du se denne Microsoft-artikkelen for feilsøkingsveiledning.

NOTE: Du er ikke logget på en konto. For å logge på vennligst Klikk her.