Settings Support Menu

Scanguard Inställningar

Hur man stoppar spam-texter på iOS

Användare av TotalAV för iPhone kan dra nytta av en SPAM-textdetektor. Den här detektorn kontrollerar inkommande meddelanden för webbadresser (dvs www.website.com).

Om ett meddelande innehåller en webbadress, kontrolleras det av TotalAV WebShield, som kontrollerar om en webbplats är farlig. Om en webbplats är farlig blockeras meddelandet.

Detta händer innan du får en textavisering, vilket innebär att du inte längre får oönskade meddelanden och skyddar din enhet från potentiella bedrägerier.

Hur fungerar det?

Alla SMS-meddelanden som din iPhone tar emot kontrolleras först för webbadresser. Om en webbadress hittas skickas den till TotalAV HQ för anonym kontroll. Det betyder att vi inte tar emot innehållet i dina textmeddelanden och inte heller kan vi länka tillbaka webbadressen till dig specifikt.

När TotalAV tar emot webbadressen kontrolleras den mot vår WebShield-databas – som är en omfattande lista över kända skadliga webbplatser. Detta inkluderar webbplatser som är värd för skadlig programvara, använder nätfiske eller bedrägerier. Vi lägger till tusentals nya webbadresser till WebShield varje dag.

Om webbplatsen i SMS:et blockeras av WebShield skickar vi en signal tillbaka till din iPhone som instruerar att textmeddelandet ska blockeras. Allt detta händer innan din telefon buzzar, vilket meddelar dig att du har fått ett textmeddelande. Därför, om blockeringen inträffar kommer du inte att meddelas alls - och du kommer att vara säker från faran som det blockerade textmeddelandet utgör.

Hur aktiverar jag det?

Öppna TotalAV

Tryck på appikonen TotalAV.

Hitta Stop SPAM-texter

Bläddra till slutet av skyddskorten och tryck på Stoppa spam-texter.

Inställning

Tryck på alternativet märkt "Setup Now". Instruktioner visas.

Inställningar

Tryck på knappen "Gå till inställningar" under instruktionerna.

Okänt & skräppost

Om inställningarna inte öppnas: Bläddra åt höger till botten och tryck på "Appar", leta upp och tryck på "Meddelanden" och tryck sedan på "Okänd och skräppost".

Filtrera okända avsändare

Växla på "Filtrera okända avsändare" och tryck sedan på TotalAV.

Bekräftelse av installationen

En dialog kommer att be om bekräftelse för att aktivera TotalAV, tryck på "Aktivera" för att avsluta.

Lyckad installation av Stop Spam Texts

Installationen är klar, TotalAV kommer nu att filtrera bort skräppostmeddelanden automatiskt.

På skärmen Stoppa SPAM-textinställningar i TotalAV-appen finns det ett alternativ att ställa in anpassade filter. Detta gör att du kan utöka blockeringen bortom webbadresser.

Du kan upprepade gånger få samma SPAM-meddelande, och det kanske inte innehåller någon webbadress. De anpassade filterinställningarna gör att du kan konfigurera blockering för:

• Om avsändaren är ett specifikt telefonnummer.
  • Alla delar av meddelandet innehåller ett specifikt ord.
  • Ett specifikt ord, fras eller mening som meddelandet börjar eller slutar med.
  • Förutom att definiera ovanstående för blockering kan du också skapa anpassade filter för att tillåta specifika avsändare eller nyckelord. Så om du upptäcker att TotalAV blockerar textmeddelanden som du gärna tar emot kan du enkelt skapa ett anpassat filter för att säkerställa att de inte blockeras. Om du tror att ett meddelande har blockerats av misstag, vänligen rapportera webbadressen till oss.

• Öppna appen Meddelanden
  • Tryck på Filter i det övre vänstra hörnet
  • Tryck på Skräp
  • Alla meddelanden som TotalAV har filtrerat kommer att visas här

• Filtret har några begränsningar som är värda att notera:

• Om en kontakt skickar ett meddelande till dig med en farlig webbplats kommer meddelandet fortfarande att levereras.
  • Apples iMessage-tjänst påverkas inte av detta filter, som endast gäller för SMS. Du kan blockera iMessage-avsändare genom Apples inbyggda blockeringsfunktioner.
  • Andra appar från tredje part som WhatsApp, Facebook Messenger och Signal påverkas inte av denna filtrering.
  • svarade detta på din fråga?

JaNej

Tack för feedbacken!