iPhone kalendervirus?

Har du sett varsler som disse på iPhone eller iPad?

I denne artikkelen finner du:

• Hva er disse varslene?
  • Hvorfor opprettes disse varslene?
  • Hvordan fjerner jeg disse varslene?

• Hva er disse varslene?

Heldigvis er dette bare kalendervarsler, og enheten din har ikke virus. På et tidspunkt, mens du surfer på nettet, kan du eller en annen bruker av denne enheten ved et uhell ha abonnert på en falsk kalender.

Hvorfor opprettes disse varslene?

Scareware- og adware-produsenter lager disse varslene i kalenderen din for å lure deg til å tro at enheten din har et virus. Disse varslene er en del av ondsinnede reklamekampanjer som kobler deg til offisielle iPhone-nettsteder som prøver å skremme deg til å laste ned og abonnere på deres ubrukelige apper og tjenester.

Hvordan fjerner jeg disse varslene?

Hvis du mottar varsler som dette, er alt du trenger å gjøre å slette kalenderabonnementet. For å gjøre det, følg disse trinnene:

• Åpne Kalender-appen
  • Nederst på skjermen trykker du på Kalendere
  • Se etter en kalender du ikke kjenner igjen
  • Trykk på Mer info-knappen ved siden av den kalenderen, rull deretter ned og trykk på Slett kalender
  • Etter at du har fullført disse trinnene, bør du ikke lenger motta disse varslene.